Corona informatie

Deze pagina is geactualiseerd op 25 februari 2022

Wij volgen de adviezen van minister Kuipers en het RIVM. Onze beroepsgroep het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) stelt ook een protocol op wat bepalend is voor de manier waarop wij praktijk voeren. Daarnaast bekijken wij als team wat voor onze praktijk het beste werkt. De veiligheid van onze patiënten en de werknemers van FysiovdBerge, staat te allen tijde voorop.

U hoeft geen QR code te laten zien voor uw bezoek aan de praktijk als u komt voor een behandeling fysiotherapie of wanneer u een afspraak heeft met één van onze collega’s (zie tabblad ‘ook bij ons’).

 • kom NIET naar de praktijk als u neusverkouden bent, keelpijn heeft of hoest
 • kom NIET naar de praktijk als u hoofdpijn heeft of diarree

U bent van harte welkom. Wij verzoeken u zich aan de volgende regels te houden:

 • desinfecteer uw handen bij binnenkomst van de praktijk
 • het dragen van een mondkapje kunnen wij u niet meer verplichten
 • houd veilige afstand tot andere bezoekers
 • kom alleen naar uw afspraak, en niet eerder dan 5 minuten van te voren
 • neem uw eigen handdoek / badlaken mee
 • ouders die een kind begeleiden, gaan mee de behandelkamer in
 • desinfecteer het fitnessapparaat na gebruik (flesjes practisan / doekjes staan voor u klaar)
 • volg het schoonmaakprotocol wat op het toilet hangt bij gebruik van het sanitair
 • bij het verlaten van de praktijk desinfecteert u uw handen nogmaals

U krijgt voorafgaand aan uw afspraak bij uw fysiotherapeut een bevestigingsmail. Hierin wordt u gevraagd om bij klachten (ook bij milde klachten) de afspraak te annuleren. Er komen veel kwetsbare patiënten in onze praktijk. Heeft u corona doorgemaakt? U dient minimaal een week klachtenvrij te zijn voordat u weer een afspraak kunt maken bij FysiovdBerge.

Annuleren? Wij doen er alles aan om besmetting van het Corona virus te voorkomen. Wanneer u uw afspraak wilt annuleren, doe dat dan in dien mogelijk minimaal 24 uur van tevoren. Dan krijgt u geen factuur voor de gereserveerde tijd. Afzeggen kan 24 uur per dag per mail: info@fysiovdberge.nl of telefonisch 0345-510015. Wordt de telefoon niet opgenomen, spreek dan het antwoordapparaat in.

Wij werken volledig volgens de adviezen van het RIVM en het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie). Er is een triageplan opgesteld wat wij nauwgezet volgen. De fysiotherapeuten van FysiovdBerge bepalen op basis van dit plan, welke behandelingen wel en niet door kunnen gaan.

Ex- Covid patiënten zijn bij FysiovdBerge aan het goede adres. De fysiotherapeuten zijn opgeleid om goede herstelzorg te bieden voor zowel mensen die corona hebben doorgemaakt in de thuis situatie als voor mensen die zijn opgenomen geweest in het ziekenhuis. Wij werken hierbij nauw samen met een ergotherapeut, diëtist, osteopaat en logopedist. Wilt u weten welke vergoeding er mogelijk is voor herstel na Covid? Kijk dan op de pagina herstellen na corona op deze website.

Wij werken volgens een streng hygiëneprotocol en hanteren voor alle patiënten een segregatiebeleid. Wij houden in de planning rekening met verdeling van kwetsbare patiënten.

Fysiotherapie online Een aantal patiënten zien wij m.b.v. FYSIOTHERAPIE OP AFSTAND via Physitrack: door middel van een live verbinding via camera op laptop of telefoon. Elke patiënt krijgt een persoonlijk programma, afgestemd op zijn of haar eigen behandeltraject. Dit programma bestaat uit dagelijkse oefeningen met filmpjes en een persoonlijk contactmoment van 1 of 2x per week. Als deze manier van behandelen effectief is, zullen wij dit voortzetten. Neemt u contact op met de fysiotherapeut als u liever in de praktijk komt. Deze behandelingen op afstand worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

FysioFitness: sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut FysioFitness kan gewoon plaatsvinden. Ook hier houden we de richtlijnen van het RIVM aan. Dat betekent o.a. dat het aantal mensen wat op voorinschrijving kan worden toegelaten tot FysioFitness, is aangepast aan de geldende regels en het formaat van de oefenzaal. In overeenstemming met al onze sporters is een geheel nieuwe groepsindeling gemaakt.
FysioFitness is sport, geen zorg: u wordt dus gecheckt op aanwezigheid van de QR code*. Omdat wij werken met vaste groepen, scannen we de QR code éénmalig. Kunt u geen QR code laten zien, dan dient u een bewijs van een negatieve PCR test te laten zien van maximaal 24 uur oud. * per 25 februari is de QR code vervallen.

ZwangerFit: goed voorbereid en fit de bevalling in ZwangerFit wordt deels vergoed door de aanvullende verzekering. Hierdoor valt ZwangerFit dus onder zorg (Bron: Yvlo). Hiervoor gelden dus weer specifieke regels: u wordt verzocht zoveel mogelijk afstand te houden. Het fysieke deel van de les wordt zodanig georganiseerd dat de gehele begane grond gebruikt wordt. U dient de aangegeven looprichting te volgen. Een mondkapje is niet nodig en u hoeft geen QR code te laten zien.

Schroom niet om uw vragen te stellen. Wij helpen u graag, op wat voor manier dan ook.

Team FysiovdBerge