Corona informatie

Deze pagina is geactualiseerd op 30 juli 2021

De persberichten van Minister President Rutte en Hugo de Jonge en het advies van onze beroepsgroep het KNGF, zijn leidend voor de manier waarop wij praktijk voeren. Daarnaast bekijken wij als team wat voor onze praktijk het beste werkt.

De veiligheid voor onze patiënten en de werknemers van FysiovdBerge staat te allen tijde voorop. Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren. Het dragen van een mondkapje in de praktijk is sinds de versoepelingen van 26 juni vrijwillig. Maar wij waarderen het wanneer u WEL een mondkapje draagt in de praktijk. De fysiotherapeuten dragen een mondkapje wanneer zij binnen een afstand van 1,5 meter van een patiënt zijn.

Bij het verlaten van de praktijk desinfecteert u uw handen nogmaals. Dit geldt voor alle bezoekers van FysiovdBerge. Dus ook wanneer u een afspraak heeft met één van onze collega’s: Zie tabblad ‘ook bij ons’.

Wanneer u een afspraak heeft in de oefenzaal, hoeft u eveneens geen mondkapje meer te dragen. Uiteraard houdt u 1,5 meter afstand naar andere bezoekers. Na gebruik desinfecteert u het apparaat meteen. Wij stellen ook wegwerp handschoenen ter beschikking.

Wij werken volledig volgens de adviezen van het RIVM en het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie). Er is een triageplan opgesteld wat wij nauwgezet volgen. De fysiotherapeuten van FysiovdBerge bepalen op basis van dit plan, welke behandelingen wel en niet door kunnen gaan.

Ex- Covid patiënten zijn bij FysiovdBerge aan het goede adres. De fysiotherapeuten zijn opgeleid om goede herstelzorg te bieden voor zowel mensen die Covid hebben doorgemaakt in de thuis situatie als voor mensen die zijn opgenomen geweest in het ziekenhuis. Wij werken hierbij nauw samen met een ergotherapeut, diëtist, osteopaat en logopedist. Wilt u weten welke vergoeding er mogelijk is voor herstel na Covid? Kijk dan op de pagina herstellen na corona op deze website.

U krijgt voorafgaand aan uw afspraak een bevestigingsmail. Hierin wordt u gevraagd om bij klachten (ook milde) de afspraak te annuleren. U wordt verzocht om de volgende vragen te beantwoorden:

• Heeft u een of meerdere van de volgende symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
• Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
• Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld

Alléén als u alle vragen met NEE kunt beantwoorden, zien wij u graag in onze praktijk.

ATTENTIE: Indien u in een land of gebied bent geweest met een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies, verzoeken wij u om onze praktijk niet te bezoeken binnen 14 dagen na thuiskomst.

Wij werken volgens een streng hygiëneprotocol en hanteren voor alle patiënten een segregatiebeleid. Wij houden in de planning rekening met verdeling van kwetsbare patiënten. Wij zien elke patiënt in beginsel individueel en plannen ruim tijd rondom het wisselen van de patiënt voor desinfectie. Het kan zijn dat de behandeling daardoor korter is dan u gewend bent.

Uw afspraak wordt nauwgezet gepland. U wordt verzocht om alleen te komen en niet veel eerder (max 5 minuten) dan de afspraak gepland is. Eventueel kunt u buiten wachten. Bij binnenkomst van de praktijk wordt u verzocht om uw handen te desinfecteren. U neemt vervolgens plaats in de wachtkamer. Er mag maximaal 1 patiënt per keer in de wachtkamer zitten. Er zijn tijdelijke wachtruimtes ingericht, waar u eventueel kunt wachten op uw fysiotherapeut. U wordt verzocht om uw eigen handdoek of badlaken mee te nemen. Verlaat meteen het gebouw na uw behandeling. De routing in de praktijk is aangepast. In de spreekkamers en bij de balie zijn schermen geplaatst.

Ouders die hun kind begeleiden gaan met hun kind de behandelkamer in. Broertjes of zusjes die niet alleen thuis kunnen blijven, gaan ook mee de behandelkamer in.

Fysiotherapie online Een aantal patiënten zien wij m.b.v. FYSIOTHERAPIE OP AFSTAND via Physitrack: door middel van een live verbinding via camera op laptop of telefoon. Elke patiënt krijgt een persoonlijk programma, afgestemd op zijn of haar eigen behandeltraject. Dit programma bestaat uit dagelijkse oefeningen met filmpjes en een persoonlijk contactmoment van 1 of 2x per week. Als deze manier van behandelen effectief is, zullen wij dit voortzetten. Neemt u contact op met de fysiotherapeut als u liever in de praktijk komt. Deze behandelingen op afstand worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Annuleren? Wij doen er alles aan om besmetting van het Corona virus te voorkomen. Wanneer u desondanks toch uw afspraak wilt annuleren, doe dat minimaal 24 uur van tevoren. Dan krijgt u geen factuur voor de gereserveerde tijd. Afzeggen kan altijd per mail: info@fysiovdberge.nl of telefonisch 0345-510015. Wordt de telefoon niet opgenomen, spreek dan het antwoordapparaat in.

Bent u nieuw in onze praktijk? Wij heten u graag van harte welkom. U kunt de praktijk bellen om een afspraak te maken. U kunt zich ook aanmelden via het contactformulier deze website. Wij nemen dan contact met u op. Mogelijk kunnen wij in overleg met u een behandeling via Physitrack (op afstand) afspreken.

FysioFitness: sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut FysioFitness is weer opgestart. Er is een heel nieuw rooster gemaakt. Ook hier houden we de richtlijnen van het RIVM aan. Dat betekent o.a. dat het aantal mensen wat op voorinschrijving kan worden toegelaten tot FysioFitness, wordt aangepast aan het formaat van onze oefenzaal. Alleen zo kunnen we met elkaar de 1,5 meter afstand waarborgen. Dit heeft tot consequentie dat de groepen gehalveerd zijn en er in overeenstemming met al onze sporters een geheel nieuwe indeling gemaakt is.

ZwangerFit: goed voorbereid en fit de bevalling in ZwangerFit wordt momenteel weer in de praktijk gegeven. Wij kunnen de 1,5 meter dankzij onze grote oefenzaal waarborgen. We maken gebruik van de eigen parkeerplaats aan de achterkant van het pand van FysiovdBerge, om gerichte oefeningen te doen. Bij slecht weer maken we gebruik van de gang en van behandelkamer 1 op de begane grond.

Schroom niet om uw vragen te stellen. Wij helpen u graag, op wat voor manier dan ook.
Sterkte in deze lastige tijd! Blijf in beweging. Blijf gezond.

Team FysiovdBerge