Babymassage

Babymassage is een mooi middel om contact te krijgen met je baby: jullie band versterkt hierdoor. Een moment van rust en volledige aandacht voor elkaar. Het stimuleert de ontwikkeling van je baby: zowel op lichamelijk vlak als emotioneel, cognitief en sociaal. Een babymassage stimuleert alle zintuigen. Het is een perfecte manier om contact te maken. De huid raakt goed doorbloed en je baby wordt er rustig van. Daarnaast kan een massage verlichting bieden bij darmkrampjes. Het kan je baby rust geven wanneer hij of zij veel huilt. Bij baby’s die zichzelf veel overstrekken, geeft de ontspanning die door het masseren ontstaat vaak wat verlichting.

We nemen de tijd voor jou en je kindje. Tijdens de workshop van 5 kwartier komt alles aan bod: het masseren van borst, buik, armen, handen, benen, voeten, gezicht, rug, heupen en billen. Je leert diverse technieken en handgrepen: lengte-, dwarse- en diagonale strijkingen. Bovendien wordt er ook gelet op je eigen houding tijdens de massage. Dat is een bijkomend voordeel van een workshop volgen die gegeven wordt door een fysiotherapeut. Femke Suurmond is naast fysiotherapeut ook ZwangerFitdocent. Zij begeleidt veel zwangeren richting de bevalling.

Rust

De workshop Babymassage wordt gegeven op een moment dat het jou, je partner en je kindje uitkomt, meestal bij jou thuis. Maar bij FysiovdBerge kan het ook als je dat prettiger vindt. Wij hebben hiervoor een fijne, warme behandelkamer op de eerste verdieping waar alles aanwezig is, inclusief warme olie, aankleedkussen en dekentjes. In alle rust en ruimte gaan we met elkaar aan het werk.

Voorheen gaven wij de lessen in de vorm van een cursus van drie lessen in een groepje van maximaal drie mama’s en drie baby’s. De ervaring leert dat het erg onrustig is en moeilijk plannen om babymassage in een groep aan te bieden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om er een workshop van te maken met maar één baby. Een ontspannen mama of papa helpt immers de baby ook om te ontspannen. Uiteraard krijg je bij de workshop ook de uitgebreide syllabus en een flesje olie, zodat je thuis verder kunt met masseren.

Wil je de een workshop volgen met je kindje en je partner? Neem dan contact op met FysiovdBerge voor de mogelijkheden. Bel 0345-510015. Of stel je vraag via het contactformulier