Babymassage

Babymassage is een mooi middel om contact te krijgen met je baby: jullie band versterkt hierdoor. Een moment van rust en volledige aandacht voor elkaar. Het stimuleert de ontwikkeling van je baby: zowel op lichamelijk vlak als emotioneel, cognitief en sociaal. Een babymassage stimuleert alle zintuigen. Het is een perfecte manier om contact te maken. De huid raakt goed doorbloed en je baby wordt er rustig van. Daarnaast kan een massage verlichting bieden bij darmkrampjes. Het kan je baby rust geven wanneer hij of zij veel huilt. Bij baby’s die zichzelf veel overstrekken, geeft de ontspanning die door het masseren ontstaat vaak wat verlichting.

In drie bijeenkomsten van een uur leer je hoe je je baby kunt masseren. Gedurende de lessen komt alles aan bod: het masseren van borst, buik, armen, handen, benen, voeten, gezicht, rug, heupen en billen.

Je leert diverse technieken en handgrepen: lengte-, dwarse- en diagonale strijkingen. Bovendien wordt er ook gelet op je eigen houding tijdens de massage. Dat is een bijkomend voordeel van een cursus volgen in een fysiotherapiepraktijk!

De ruimte waarin de cursus gegeven wordt is lekker warm, zodat je baby het niet koud krijgt. Wanneer je baby lekker ligt te slapen en je hem of haar niet wakker wilt maken, dan kun je altijd oefenen op één van onze babypoppen.

De cursus babymassage vindt plaats in een ontspannen setting, met een kopje koffie of thee. Want een ontspannen mama of papa helpt de baby te ontspannen. Hiernaast krijg je een uitgebreide syllabus en een flesje olie, zodat je thuis meteen aan de slag kunt.

In onze Brochure BABYMASSAGE kun je allerlei informatie vinden over de mogelijkheden en kosten van deze cursus. Deze vindt plaats in de praktijk van FysiovdBerge, Zandstraat 78 te Culemborg.

De cursus babymassage wordt gegeven op maandagmorgen van 10 – 11 uur. Doorgaans start er een nieuwe cursus op de eerste maandag van de maand. Groepsgrootte: minimaal 2 – 3 deelnemers. Wil je de cursus volgen met je kindje? Neem dan contact op met FysiovdBerge voor de mogelijkheden: 0345-510015. Of via het contactformulier