Claudicatio Begeleiding

John van den Berge is opgeleid om gespecialiseerde fysiotherapie te geven bij Claudicatio Intermittens: symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden.

In de volksmond is Claudicatio Intermittens beter bekend als ‘etalagebenen.’ Hierbij voeren de slagaders in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn door slagaderverkalking.

Mensen moeten door deze vernauwing wat vaker rusten tijdens het lopen. Ze pakken een rustmoment door in een etalage te kijken: Vandaar de naam etalagebenen. Meer weten over etalagebenen? Bekijk dan dit filmpje.

John is lid van ClaudicatioNet. Dit is een zorgnetwerk dat patiënten, oefen- en fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt.

Hoe de gespecialiseerde fysiotherapie er in uw geval uitziet, is afhankelijk van het stadium waarin u zich bevindt. Het zal voor een groot deel uit looptraining en looptechniek bestaan, met als doel uw loopafstand te vergroten. Voor het behoud van het behaalde resultaat is het uitermate belangrijk om dit trainingsschema dagelijks te onderhouden en een gezonde leefstijl te ontwikkelen.