Medical Taping en Dry Needling

Medical Taping  wordt gebruikt om gewrichten te ondersteunen, om spieren te beïnvloeden om spannings-toename óf juist spannings-afname te realiseren. Medical taping is onderdeel van een reguliere fysiotherapie behandeling en brengt geen extra kosten met zich mee.

Medical Taping bij hooikoorts wordt preventief of als behandeling toegepast. De tape biedt ondersteuning van de luchtwegen en verminderd de allergische reactie. Er worden goede resultaten mee behaald. Van de gebruikers geeft 84% aan verlichting te ervaren (bron: Fysiotape.nl). Het is dus de moeite waard om persoonlijk te ervaren wat deze manier van tapen u brengt. Tapen bij hooikoorts moet u wel zelf te betalen, het wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De eerste behandeling (inclusief tape) kost € 25,-. De tweede behandeling € 20,-. Doorgaans zijn twee behandelingen genoeg om uw klachten te verminderen.

Dry Needling

Dry Needling is een vorm van fysiotherapie waarbij een naaldje in een triggerpoint (spierknoop) wordt geprikt, waardoor de spier weer kan ontspannen. Het prikken zelf voelt u nauwelijks. De spier kan even verkrampen, maar meestal kunt u daarna beter bewegen. Manon de Langen is gecertificeerd om deze therapie toe te passen. Wilt u meer informatie over Dry Needling? Aan de behandeling met Dry Needling zijn geen extra kosten aan verbonden.