Oedeemtherapie

Eveliene Voet heeft zich naast algemene fysiotherapie en het aanmeten van elastische kousen, ook gespecialiseerd in oedeemtherapie.

Oedeemtherapie wordt ook wel ook wel lymfedrainage genoemd. Deze therapie is niet alleen gericht op een goede doorstroming van het lymfestelsel, maar ook op de voedende en zuiverende werking van het lichaamsvocht. Oedeemtherapie heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen, de weerstand te verhogen, stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. Bij lipoedeem worden goede resultaten behaald, wanneer deze ondersteund worden met bewegen in de oefenzaal.

Wanneer de klachten ontstaan zijn na behandelingen van kanker, dan wordt er naast het behandelen van het oedeem ook naar eventuele bijkomende klachten aan spieren en gewrichten, conditieverlies en vermoeidheid gekeken. Er is ruim aandacht voor het verwerken van het hele proces: de kwaliteit van uw leven. Doel is dat u weer zo normaal mogelijk kunt functioneren.

Voor oedeemtherapie heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Eveliene werkt op maandag, woensdag en donderdag in onze praktijk.