OncoFit PLUS

OncoFit PLUS is een nazorg traject voor zowel mannen als vrouwen die kanker hebben gehad en ‘schoon’ zijn verklaard. Ook wanneer er sprake is van een chronische vorm van kanker is een gerichte vorm van begeleiding wenselijk. 

Na de behandeling in het ziekenhuis zijn er soms nog allerlei lichamelijke klachten zoals pijn of vermoeidheid. Er blijven ook vragen onbeantwoord: hoe verwerk je wat je hebt meegemaakt? Wat betekent het voor je relatie? Hoe ga je om met de angst dat het weer terug komt? Hoe pak je de draad weer op? Kan je weer gaan sporten en op wat voor niveau dan?

FysiovdBerge wil graag helpen bij het weer oppakken van een actieve levensstijl met een tien weken durend nazorg traject: OncoFit PLUS. U traint 2x per week in de oefenzaal onder begeleiding van een oncologische geschoold fysiotherapeute. Zij biedt u een uitgebalanceerd trainingsschema. Dit schema wordt samen met u vastgesteld, zodat u binnen 10 weken uw doelen kunt behalen. Maatwerk dus.

Wekelijks zal er naast het uitgebreide beweegaanbod één van onze collega zorgverleners komen vertellen over zijn of haar vakgebied in relatie tot nazorg van kanker. Deze samenwerking vormt de PLUS van het OncoFit PLUS traject. De collega’s die samen met de fysiotherapeut hun diensten aanbieden om u weer op weg te helpen zijn:

Vergoeding van dit traject is maatwerk. Wij denken hierover graag met u mee. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de gratis screening? Wat de mogelijkheden zijn in deze coronatijd? Neemt u dan contact op met FysiovdBerge via het contactformulier of bel: 0345-510015.

Ook wanneer u meer behoefte heeft aan individuele fysiotherapie bij of na kanker, kunt u zich tot onze praktijk wenden. Wij helpen u graag.

Wereldkankerdag 2021

In het kader van wereldkankerdag 2021 hebben wij een uitgebreide presentatie gemaakt over OncoFit PLUS. Daarnaast organiseren wij op 4 februari een online spreekuur. De OncoFit groepsactiviteiten liggen momenteel stil. Fysiotherapeut Manon de Langen en praktijkmanager Marian van den Berge, vertellen u tijdens het online spreekuur wat in deze corona tijd wel mogelijk is. Ons motto is immers: “kijk naar wat je wel kunt en niet naar je beperkingen…”

Informatie en aanmelden
Op de website van wereldkankerdag vindt u veel informatie over diverse activiteiten rondom 4 februari. Ook leest u daar diverse ervaringsverhalen over deze corona tijd. Wilt u zich aanmelden voor het online spreekuur van FysiovdBerge? Vul dan het contactformulier in. Als u liever telefonisch contact hebt in plaats van deelnemen aan het online spreekuur, kan dat natuurlijk ook: 0345-510015.