ZwangerFit Plus

Bewegen is essentieel tijdens de zwangerschap. Het kan allerlei zwangerschapsklachten voorkomen of verminderen. Tijdens de ZwangerFit©Plus bij FysiovdBerge ga je veel bewegen. Op matjes, met gewichtjes en op fitnessapparatuur. Daarnaast is er ook veel aandacht voor ontspanning. ZwangerFit©Plus is een mooie mix tussen inspanning en ontspanning. Bij FysiovdBerge werken twee fysiotherapeuten die beide ZwangerFit docente zijn: Manon de Langen en Femke Suurmond van Loon.

De ZwangerFit©Plus cursus wordt gegeven op dinsdagavond van 19.00 – 20.30 uur in vaste groepen. Dat doen wij heel bewust: je leert dames kennen in dezelfde levensfase. Dat schept een enorme band.

Bekkenfysiotherapeut Inge Hemel zal informatie geven over het trainen van de bekkenbodemspieren om klachten na de bevalling te voorkomen. Kinderfysiotherapeut Mieke van Paassen of Josine Simons geven vertellen over voorkeurshoudingen en het dragen van je baby. Met z’n allen zorgen wij er voor dat jij de bevalling zo fit mogelijk in gaat en weer zo fit mogelijk uitkomt.

Tamara van der Linden is werkt als Care for Women specialist bij FysiovdBerge. Zij weet als lactatiekundige ook alles van borstvoeding. In die hoedanigheid gaat zij ook informatie geven bij de ZwangerFit©Plus cursus.

Vanwege het Corona Virus passen wij de manier waarop de cursus gegeven wordt steeds aan aan de regels van dat moment. Onze oefenzaal is groot genoeg om de cursisten op 1,5 meter afstand te kunnen voorzien van de uitgebreide theorie. Het sportgedeelte van de les doen wij zo veel mogelijk in de buitenlucht op ons terrein achter de praktijk en bij slecht/koud weer op de gehele benedenverdieping van de praktijk. De lopende cursus wordt momenteel online gegeven.

De huidige ZwangerFit PLUS cursus is op dinsdag 6 april gestart. Deze cursus is helemaal volgeboekt. Ook de extra cursus die georganiseerd wordt op donderdag (vanaf 20 mei) was binnen één week volgeboekt. 

Op dinsdag 10 augustus zal er weer een nieuwe cursus van start gaan. Als je mee wilt doen kun je contact opnemen met 0345-510015. Je kunt ook het contactformulier invullen en je vragen achter laten. Je krijgt altijd snel antwoord.

Voor meer informatie check  ZwangerFit Plus facebookpagina.

FysiovdBerge heeft in eigen beheer een serie oefeningen voor thuis gemaakt. Hier is ook een aantal Oefeningen bij ZWANGERSCHAP te vinden. Via de besloten pagina op ons YouTube kanaal zijn er diverse video’s te zien. Toegang tot die oefeningen krijg je tijdens de lessen.

MamaPilates

Je kunt MamaPilates volgen ter voorbereiding op de ZwangerFit Plus cursus, dan leer je al veel dames kennen. Als je na je bevalling weer fit wilt worden, is MamaPilates een uitstekende en prettige manier om weer ‘in shape’ te komen.  Meedoen kan vanaf 6 weken na je bevalling. MamaPilates is een stevige en ontspannen work-out, waarbij veel spieren aan bod komen.

De lessen worden door Nanouk Hildebrand gegeven op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Je kunt je via ons aanmelden. Wij zorgen dat voor een uitgebreid aanmeldingsformulier. Reserveren voor de lessen gaat rechtstreeks via yogananouk