ZwangerFit Plus

Bewegen is belangrijk tijdens de zwangerschap. Het kan allerlei zwangerschapsklachten voorkomen of verminderen. Tijdens de ZwangerFit©Plus bij FysiovdBerge ga je veel bewegen. In de vrije ruimte, op matjes, met gewichtjes of op fitnessapparatuur. Daarnaast is er ook veel aandacht voor ontspanning. ZwangerFit©Plus is een mooie mix tussen inspanning en ontspanning. Bij FysiovdBerge werken twee fysiotherapeuten die beide ZwangerFit docente zijn: Manon de Langen en Femke Suurmond van Loon.

De ZwangerFit©Plus cursus wordt gegeven op dinsdagavond van 19.00 – 20.30 uur in vaste groepen. Dat doen wij heel bewust: je leert dames kennen in dezelfde levensfase. Dat schept een enorme band. Je start met een groep dames en je sluit met dezelfde dames ook de cursus af. Er komen dus niet steeds nieuwe mensen bij. Je krijgt er in één keer veel kennissen bij in dezelfde levensfase. Ook heel handig voor nieuwkomers in Culemborg dus.

De ZwangerFit©PLUS cursus kost € 179,-. Hiervoor krijg je 10 lessen: 9 lessen voor de bevalling en een terug-kom-les met de baby’s. Elke les bestaat globaal uit 45 minuten kennisoverdracht en 45 minuten sporten. Bij twee lessen komt er een specialist informatie geven: een kinderfysiotherapeut en een lactatiekundige. Daarom noemen wij het een PLUS cursus. 

Kinderfysiotherapeut Mieke van Paassen vertelt over voorkeurshoudingen en het dragen van je baby. Ze leert je waar je op moet letten bij de ontwikkeling van je kindje. 

Tamara van der Linden werkt als Care for Women specialist bij FysiovdBerge. Zij weet als lactatiekundige ook alles van borstvoeding. In die hoedanigheid gaat zij ook een avond informatie geven bij de ZwangerFit©Plus cursus. Met z’n allen zorgen wij er voor dat jij de bevalling zo fit mogelijk in gaat en weer zo fit mogelijk uitkomt.

Volgende cursus

De eerste cursus van 2024 start op dinsdag 16 januari. Wil je je hiervoor opgeven? Doe dan dan zo spoedig mogelijk: er zijn nog maar 4 plekken vrij. Of misschien wil je eerst overleggen met welke cursus je het best mee kunt doen gezien jouw zwangerschapsduur? Vul het contactformulier in en stel je vragen. Je krijgt altijd snel antwoord. Maar even bellen kan natuurlijk ook: 0345-510015. De ZwangerFit©PLUS cursussen zijn erg populair, dus wacht niet te lang. Er is in totaal ruimte voor 10 dames per cursus. 

Voor meer informatie, check ZwangerFit Plus facebookpagina

FysiovdBerge heeft in eigen beheer een serie oefeningen voor thuis gemaakt. Hier is ook een aantal Oefeningen bij ZWANGERSCHAP te vinden. Via ons YouTube kanaal zijn er diverse openbare video’s te zien die als ondersteuning dienen voor de lessen tijdens de cursus. 

Unieke samenwerking rondom zwangerschap, begeleiding en herstel

Wij werken graag samen met andere collega’s uit hetzelfde werkveld. Zo versterken wij elkaar en beiden we gezamenlijk altijd maatwerk. In een gezamenlijke folder krijg je een aantal mooie tips en wordt verteld waar je terecht kunt met vragen of met lichamelijke klachten. Een artikel over deze samenwerking vind je hier

MamaPilates of Personal Training

Als je nog moet wachten voordat de ZwangerFit PLUS cursus start, kun je mee doen met  MamaPilates bij Nanouk Hildebrand. Dan leer je al wat dames kennen. Ook als je weer fit wilt worden na de bevalling is MamaPilates een goede optie. De lessen worden gegeven op maandagavond van 19.15 tot 20.15 uur. Reserveren voor de lessen gaat rechtstreeks via yogananouk

Als je een wat steviger sportles wenst kun je je aanmelden bij Merel van Doorn, van Klik in Beweging. Dat is een stevige personal training gericht op je core en bekkenbodem. Neem contact op met Merel via haar klikinbeweging.nl of bel 0619724801