ZwangerFit Plus

Bewegen is essentieel tijdens de zwangerschap. Het kan allerlei zwangerschapsklachten voorkomen of verminderen. Tijdens de ZwangerFit©Plus bij FysiovdBerge ga je veel bewegen. Op matjes, met gewichtjes en op fitnessapparatuur. Daarnaast is er ook veel aandacht voor ontspanning. ZwangerFit©Plus is een mooie mix tussen inspanning en ontspanning. Bij FysiovdBerge werken twee fysiotherapeuten die beide ZwangerFit docente zijn: Manon de Langen en Femke Suurmond van Loon.

De ZwangerFit©Plus cursus wordt gegeven op dinsdagavond van 19.00 – 20.30 uur.

Bekkenfysiotherapeut Inge Hemel zal informatie geven over het trainen van de bekkenbodemspieren om klachten na de bevalling te voorkomen. Kinderfysiotherapeut Mieke van Paassen of Josine Simons geven vertellen over voorkeurshoudingen en het dragen van je baby. Met z’n allen zorgen wij er voor dat jij de bevalling zo fit mogelijk in gaat en weer zo fit mogelijk uitkomt.

Tamara van der Linden is werkt als Care for Women specialist bij FysiovdBerge. Zij weet als lactatiekundige ook alles van borstvoeding. In die hoedanigheid gaat zij ook informatie geven bij de ZwangerFit©Plus cursus.

Vanwege het Corona Virus kunnen houden wij tijdens de cursus 1,5 meter afstand van elkaar. Onze oefenzaal is groot genoeg om de cursisten op 1,5 meter afstand te kunnen voorzien van de uitgebreide theorie. Het sportgedeelte van de les doen wij zo veel mogelijk in de buitenlucht op ons terrein achter de praktijk en bij slecht/koud weer op de gehele benedenverdieping van de praktijk.

In verband met de lockdown start de volgende ZwangerFit PLUS cursus twee weken later dan gepland: op dinsdag 26 januari.  Geef je zo snel mogelijk op verzekerd te zijn van plaatsing in die groep.  Neem contact op met 0345-510015. Je kunt ook het contactformulier invullen en je vraag achter laten. Je krijgt altijd snel antwoord. Wanneer de Corona Maatregelen niet versoepelt worden na 19 januari, zou het zo kunnen zijn dat wij de cursus (eventueel deels) online moeten aanbieden. In dat geval zullen de deelnemers tijdig geïnformeerd worden.

MamaPilates

Als je na je bevalling weer fit wilt worden kun je (vanaf 6 weken) meedoen met MamaPilates. Dit is een stevige en ontspannen work-out, waarbij veel spieren aan bod komen. Je kunt MamaPilates ook volgen ter voorbereiding op de ZwangerFit Plus cursus. De lessen worden door Nanouk Hildebrand gegeven op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Vraag via ons naar een inschrijfformulier. Reserveren gaat rechtstreeks via yogananouk

Voor meer informatie check  ZwangerFit Plus facebookpagina of bekijk de ZwangerFit Plus brochure.

FysiovdBerge heeft in eigen beheer een serie oefeningen voor thuis gemaakt. Hier is ook een aantal Oefeningen bij ZWANGERSCHAP te vinden.